L'ESGRIMA A L'ESCOLA

 Avui parlarem d'esgrima. Hem pogut vivenciar aquest esport de combat a la classe de didáctica del jocs. L'esgrima ha sigut un esport totalment desconegut per a mi fins avui i m'ha impresionat molt. No m'havia plantejat mai incloure un esport de cambat dins de l'educació física, i gràcies a aquesta classe magsitral hem vist com es pot fer sense desbordar ningun tipus de valor, al contrari, fer ús d'aquest esport per a treballar-los.

Este tipus de esport el podríem justificar en el bloc 5 de jocs i activitats esportives i el podriem començar a treballar a cinqué on ja trobem els esport d'oposició. En aquest curs ja deuen treballar la adecuació i posició dels contaris com la porpia, a més de poder triar i elaborar el material necesari per a realitzar l'activitat.

Com varem veure a classe, és molt fàcil poder construïr els materials necesaris per a practicar l'esgrima. A classe es va treballar emb un pal de cortina i un sur de platja, a més s'utilitjava un sur de vi per a la punta. Un altra opció podría ser utilitzar la natura i arreplegar pals fins que no pesen i s'adecuen a la medida correcta, al mànec ficariem cinta de les raquetes de pàdel, a la punta utilitzaríem un sur qualsevol.

Unes altres activitats que podriem fer ús per treballar l'esgrima serien:

1. Joc d'animació: es espill. Consisteix en treballar les reaccions i l'autereflex. En parelles es treballen moviments de l'esgrima i el adversari els te que repetir en el minim temps posible, a més també es pot treballar les pases.

2. Joc de part principal: Es divideixen dos equips i es fiquen fila india, anirán competint al rei de la pista, sempre a un contacte i respetant el torns.

3 Joc de tornada a la calma; practicarem uns exercicis relaxants amb musica i farém ús del sable per familiaritzarnos amb el material.



Comentarios

  1. Me parece muy interesante la entrada que realizas sobre la esgrima, los alumnos de mañana no realizamos dicha actividad y por lo que cuentas creo que te ha resultado interesante para tu fututo como docente. Creo que deberías haber citado el bloque en base al currículum y haber usado imágenes para explicar los diferentes juegos que propones, ya que eso siempre ayuda. Por lo demás, me parece muy adecuada y con un lenguaje sencillo y legible. Un 8,5.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares