ESPORTS COL-LECTIUS ALTERNATIUS


 No tots els esports tenen la mateixa popularitat i repercució en la nostra societat, aquells que mouen masses de seseguidors i tenen drtes televisius són els que més criden l'atenció dels més jovens i no tant jovens. però no obstant aquesta popularitat, podem trobar altres esports que a més de ser igual o més divertits que els tradicionals, poden ser igual o més didàctics. 



La meua opinió és que no hi ha esports més o menys didáctics que els altres, sinó formes i actituts de treballarlos i enfocarlos que fan ques aquests esports siguen més o menys útils per durlos a terme en un aula de primària.

Amb els esports que hem treballat a classe hem disfrutat com a xiquets i a mes ens hem donat conter de com treballer certs aspectectes de actituts, valors, técniques, que no podiem veure en altres esports. El que més m'ha cridat l'atenció ha sigut les grans variants que podem extraure de cadascun i la diversitat de esports que podem trobar en l'actualitat si obrem el nosrtre camp de visió.

Aquest esports els podem trobar en el bloc 5 de educació física i es podem començar a treballar a partir de tercer ja que trobem continguts com: Reconeixement, nomenament i classificació de jocs segons criteris de modificació de les variables (modificats), incorporació de material complementari (amb im- complement), accessibilitat (inclusius o adaptats), d'innovació pedagògica (JIP) , de la vila (populars), de la tradició (tradicionals), de diferents cultures (multiculturals), de cooperació (cooperatius) i rítmicament cos (de ritme).

Les adaptacions dels esports a la COVID 19 no són fàcils ja que al ser esports col-lectius no hi ha manera de traballarlos plenament amb la pandèmia, però m'ha paregut la cprrecta ja que hem treballat primer xicotetes activitats corelacionades per instrduir-nos a l'esport i poder acabar practicant-lo.

BALONKORF

Es tracta d'un esport mixte en el qual obligatòriament han de participar el mateix nombre de nois que de noies. Esport alternatiu nascut a Holanda.

El camp de joc: el camp té les dimensions del camp d'handbol 40 x 20 i està dividit en dues meitats. Per a un mateix equip, una meitat és la zona d'atac i l'altra la de defensa.

Cada equip constarà de 8 jugadors, 2 jugadors i 2 jugadores estaran en el quadre d'atac i altres 2 jugadors i 2 jugadores estaran en el quadre de defensa. Quan la sum
a del marcador és un nombre parell es produeix un canvi de rols en l'equip, defensors i atacants.

Comentarios

  1. Estoy de acuerdo contigo, no hay deportes más didácticos que otros. Esto se encuentra en la forma de enfocarlos. Los deportes y juegos deportivos llevan implícitos cantidad de valores universales. En la mano del docente está el poder de convertirlos en valores o antivalores.
    Como comentario, quizá hubiese añadido algún video o imagen explicativa del Balonkorf. Aun así, me ha gustado mucho tu entrada, mi nota es un 9.

    ResponderEliminar
  2. Hola de nuevo Robert, al igual que tú, pienso que no hay deportes/juegos mejores o peores, más o menos didácticos, sino que cada uno tiene una función o finalidad y todos son aptos. Nunca he oído hablar del Balonkorf, más o menos, sí he entendido todo lo necesario para su puesta en práctica, pero creo que sería necesario que a la próxima, pusieras una representación visual para entenderlo a la perfección. Mi nota es un 8,5

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares